Thursday, October 2, 2008

Selamat Hari Raya

Aku dah lapar menjelang hari raya.



Marilah makan ketupat bersama-sama!



Janganlah berebut, ada banyak yang tinggal.



Isilah perutkau dengan lauk-pauk yang lazat~



Dari para Muslimin dan Musliman.



Kakak dan adik sudah tak tahan.



Ayah dan ibu pun jomlah makan!



Ada ayam, lembu, sayur dan banyak.











Lagi biskut yang sedap!



Jangan segan minta kalau nak.



Berilah kau sedikit ketupat.



Gembiranya ku tak henti makan.



Selamat Hari Raya rakan-rakan!

26 comments:

Hikaru said...

pergi kerja muka banyak bedak
gadis tak sopan makan dengan buas
boss berkelakuan seperti budak
ambik kamera tangkap sepuas-puas




xoxo, hikaru

Copykate said...

pakai bedak memang tak salah
cantik muka laki suka
hari raya patutlah gembira
main dengan kamera yang beribu harga




xoxo, kate

Hikaru said...

pakai bedak memang tak salah
yg salah cumalah pantun
ini budak pantang nak kalah
nak gaduh tengkar tentu dahaga


LOLX

Hikaru said...

pakai bedak memang tak salah
yang salah cumalah pantun
ini budak pantang nak kalah
tendang kang nanti, jatuh melantun

Copykate said...

pantun moden ku tak susah payah
selagi rima adalah sama
rupanya engkau juga salah
jangan cakap aku yang kalah



LOLZ

Missyve said...

saya faham malayu!

Hikaru said...

tak adil sebab tak bagi buang
bagilah peluang buang dlm longkang
muka sama tak semestinya seorang
rima sama tak semestinya menang

Copykate said...

zoe, LOLLLL as if!

Hikaru said...

hahaha..zoe faham then come fight la

Hikaru said...

melayu also spelled wrongly..lol
really not convincing..teehee

Copykate said...

pepatah kata nasi jadi bubur
sudah tekan takkanlah pulang
tibanya masa aku tidur
abang yang kerja tentu curi tulang

Hikaru said...

bubur boleh dibuat sarapan pagi
sudah tekan bolehnya padam
jika masih berinternet lagi
esok bermata bengkak jangan geram

tZeLih said...

Gua punya england tadak bagus,
malayu saya pulak macciam tahi ;
tapi boleh sapu korang sekaligus,
mau challenge hokkien sume mali !!



http://his-dreamland.blogspot.com/

Frost Fox said...

makanan kuih pun awak tak bagi
saya ada secret nak tahu?
melayu awak memang macam tahi
boleh sapu jika tak berbahasa melayu?

Anonymous said...

tengok korang muka macam babi
cakap melayu pulak pegi cakap tahi
orang raya hapi hapi
cina ini jerit macam tak tau mati
orang pantun dia pulak macam nyanyi
korang cakap sedap sampai mati?

tZeLih said...

malayu gua teruk tadak apa
begitu jugak bagi england saya
asal kita boleh hidup bahagia
tadak kira malayu, india atau cina




.....kerana ini Malaysia !!



http://his-dreamland.blogspot.com/

Copykate said...

wow u guys pun talented yea!

tzelih u rock! i like that last poem! teehee.

syoknya kita berpantun XD

Acey Tang said...

TzeLih eh hokkien pun pua tang jui,
Wa kong 10 ku ee na hiao tia 3 eh ji,
Oo si wa pun em zai ee di kong sia mi,
Lai.. kong hokkien limpeh ho lu si.


@Anonymous
Pergi makan lu punya ketupat,
Nasib baik aku tak ada meriam buluh,
Kalau ada naik bontot lu wa kasi sumbat,
Lepas itu ambik rokok kasi cucuh.

Kao peh kao bu...

Copykate said...

mai xiung kong lu eh hokkien jin jia kao lat
ah si jin eh ai fight wa bun eh sai
acey lu eh malay sibeh jia lat
cucuk hyi eh anonymous ho yi lao sai


pantun hokkien wtfreak XD

Acey Tang said...

Limpeh Sarawak jeh puey ki lai,
Hokkien chim chim an jua ma buey bai,
Tiang kio anonymous post comment kanasai,
Ho ee kar cheng kaboom kua ee ku ai mai.

tZeLih said...

wa suu liao~

Robb said...

hari jumaat aku lapang
online surf net baca blog kamu
manalah i tahu semua orang
pandai berpantun dan berilmu

kalaulah aku tahu lebih awal
sudah lama aku start challenge
kemahiran berpantun harus diamal
jom sama-sama datang ke my lounge

ahlost said...

hari Sabtu aku saja bekerja
bermeetoto sampai tiga pagi
sekarang tahulah rasa letih
hendak tidur kejap pun tak dapat

Tidak sabar aku menanti
Masa berehat waktu tengahari
Kawan SMS ajak house hopping
Mungkin tak dapat aku pergi

Simon Seow said...

Rambut bapa anda memang boleh.

Copykate said...

acey memang rock! tze lih lu su liao la! HAHAHAHA

Copykate said...

robb also can berpantun?? ROFL!

hey ah lost! long time. LOL.

simon, my dad cooler than u eh? kekeke